301 00 Plzeň
A12-A15: Důležitost vlastností potravin (%)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin
Pozn.: (N = 184,4)
Jako „velmi důležité“ je pro nakupující aspekt poctivé receptury (78,4 %) a český původ (70,9 %)
Pokud sečteme kategorie „spíše nedůležité“ a „velmi nedůležité“, zjistíme, že šetrná výroba je podle 7,5 % dotázaných nedůležitá
A12-A15: Důležitost vlastností potravin (%, Muž)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin
(dle pohlaví – Muž)
Pozn.: (N = 71,0)
A12-A15: Důležitost vlastností potravin (%, Žena)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin
(dle pohlaví – Žena)
Pozn.: Žádná žena neodpověděla velmi nedůležité (N = 113,4)
Nejdůležitější jsou pro obě dotázaná pohlaví poctivé receptury farmářských potravin (67,8 % u mužů a 85,1 % u žen)
Avšak pokud sloučíme kategorie “velmi nedůležité“ a “spíše nedůležité“, potom u mužů nadále přetrvává jako nejdůležitější vlastnost poctivá receptura (92,1 %), ale u žen vysoké hodnoty rovněž dosáhne „zdravotní prospěšnost“ potravin (97,8 %)
A12-A15: Důležitost vlastností potravin (%, UMO1)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin
(dle pohlaví – UMO1)
Pozn.: (N = 62,0)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že v městské části UMO1 je pro dotázané nejdůležitější český původ (94 %) a poctivé receptury (92 %)
A12-A15: Důležitost vlastností potravin (%, UMO2)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin
(dle pohlaví – UMO2)
Pozn.: (N = 41,9)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že v městské části UMO2 je pro dotázané pořadí obrácené než v UMO1 – poctivé receptury (98 %) a český původ (94 %)
A12-A15: Důležitost vlastností potravin (%, UMO3)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin
(dle pohlaví – UMO3)
Pozn.: (N = 50,9)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že v městské části UMO3 jsou pro dotázané důležité poctivé receptury (97,6 %). Shodně důležité jsou vlastnosti český původ a šetrná výroba (88,1 %)
A12-A15: Důležitost vlastností potravin (%, UMO4)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin
(dle pohlaví – UMO4)
Pozn.: (N = 29,7)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že v městské části UMO4 je pro dotázané důležitý český původ (98,1 %) a poctivé receptury (96,1 %)
A12-A15: Důležitost vlastností potravin (%, 18 – 29 let)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin
(dle pohlaví – 18-29 let)
Pozn.: (N = 22,0)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že pro dotazované ve věkové kategorii 18-29 jsou nejdůležitější poctivé receptury (100 %) a zdravotní prospěšnost (96,2 %)
A12-A15: Důležitost vlastností potravin (%, 30 – 44 let)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin
(dle pohlaví – 30-44 let)
Pozn.: (N = 69,7)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že pro dotazované ve věkové kategorii 30-44 jsou rovněž velmi důležité poctivé receptury (95,4 %)
A12-A15: Důležitost vlastností potravin
(%, 45 – 64 let)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin
(dle pohlaví – 45-64 let)
Pozn.: (N = 61,9)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že pro dotazované ve věkové kategorii 45-64 jsou nejdůležitější poctivé receptury (96 %) a český původ (94,6 %)
A12-A15: Důležitost vlastností potravin
(%, 65 – 79 let)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin
(dle pohlaví – 65-79 let)
Pozn.: (N = 30,9)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že pro dotazované ve věkové kategorii 65-79 je nejdůležitější český původ (96 %)
A16-A18: Důležitost vlastností potravin 2 (%)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin 2
Pozn.: (N = 184,4)
Nadstandardní míru podpory má „osobní přístup prodejce“ (92,3 %)
Ještě o desetinu vyšší míru podpory dosahuje u dotázaných vědomí, že nákupem produktů podporují malé farmáře (92,4 %)
A16-A18: Důležitost vlastností potravin 2 (%, Muž)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin 2
(dle pohlaví – Muž)
Pozn.: (N = 71,0)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že pro dotazované muže je nejdůležitější osobní přístup prodejců (89,3 %)
A16-A18: Důležitost vlastností potravin 2 (%, Žena)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin 2
(dle pohlaví – Žena)
Pozn.: (N = 113,4)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že pro dotazované ženy je nejdůležitější podpora malých farmářů (96,7 %)
A16-A18: Důležitost vlastností potravin 2 (%, UMO1)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin 2
(dle pohlaví – UMO1)
Pozn.: (N = 62,0)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že pro dotazované ženy je nejdůležitější podpora malých farmářů (96,7 %)
A16-A18: Důležitost vlastností potravin 2 (%, UMO2)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin 2
(dle pohlaví – UMO2)
Pozn.: (N = 41,9)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že pro dotazované obyvatele městské části UMO2 je důležitý také osobní přístup (88 %) a podpora farmářů (88 %) je o něco nižší než v případě obyvatel UMO1
A16-A18: Důležitost vlastností potravin 2 (%, UMO3)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin 2
(dle pohlaví – UMO3)
Pozn.: (N = 50,9)
Pokud vezme v potaz kategorii „velmi důležité“, potom zjistíme, že pro obyvatele městské části UMO3 je nejdůležitější cena (61,9 %)
A16-A18: Důležitost vlastností potravin 2 (%, UMO4)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin 2
(dle pohlaví – UMO4)
Pozn.: (N = 29,7)
Pokud vezme v potaz kategorii „velmi důležité“, potom zjistíme, že pro obyvatele městské části UMO4 je nejdůležitější osobní přístup prodejce (76,5 %)
A16-A18: Důležitost vlastností potravin 2 (%, 18-29 let)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin 2
(dle pohlaví – 18-29 let)
Pozn.: (N = 22,0)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že pro dotazované ve věkové kategorii 18-29 let je nejdůležitější osobní přístup prodejce (92,4 %)
A16-A18: Důležitost vlastností potravin 2 (%, 30-44 let)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin 2
(dle pohlaví – 30-44 let)
Pozn.: (N = 69,7)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že pro dotazované ve věkové kategorii 30-44 let je nejdůležitější rovněž osobní přístup prodejců (91,8 %)
A16-A18: Důležitost vlastností potravin 2 (%, 30-44 let)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin 2
(dle pohlaví – 30-44 let)
Pozn.: (N = 69,7)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že pro dotazované ve věkové kategorii 30-44 let je nejdůležitější rovněž osobní přístup prodejců (91,8 %)
A16-A18: Důležitost vlastností potravin 2 (%, 30-44 let)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin 2
(dle pohlaví – 30-44 let)
Pozn.: (N = 69,7)
Pokud sečteme kategorii „velmi důležité“ a „spíše důležité“, zjistíme, že pro dotazované ve věkové kategorii 30-44 let je nejdůležitější rovněž osobní přístup prodejců (91,8 %)
A16-A18: Důležitost vlastností potravin 2 (%, 45-64 let)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin 2
(dle pohlaví – 45-64 let)
Pozn.: (N = 61,9)
Pokud položíme důraz na kategorii „velmi důležité“, pak zjistíme, že pro dotazované ve věkové kategorii 45-64 let je nejdůležitější podpora malých farmářů (75,4 %)
A16-A18: Důležitost vlastností potravin 2 (%, 65-79 let)
Míra důležitosti vlastností farmářských potravin 2
(dle pohlaví – 65-79 let)
Pozn.: (N = 30,9)
Pokud položíme důraz na kategorii „velmi důležité“, pak zjistíme, že pro dotazované ve věkové kategorii 65-79 let je také nejdůležitější podpora malých farmářů (74 %)